Pár megállónyi séta is meghosszabbíthatja az életünket

Forrás: Thinkstock -
séta élet testmozgás egészség élettartam mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, főleg a hideg időben, amikor nem akarunk túl sok időt a lakáson kívül tölteni. Pedig egy mindennapos rövid séta meghosszabbíthatja az életet. 

Sokat tehetünke gészségünkért már akkor is, ha pár megállóval hamarabb szállunk le a tömegközlekedésről és sétálunk hazáig. Az amerikai Centers for Disease Control and Prevention szerint ugyanis heti 2,5 órányi alacsony intenzitású, vagy 1 óra 15 perces magas intenzitású testmozgásra van szükségünk az egészséghez - írja a Nuus.

Ne mondjunk le a sétáról! Forrás: Thinkstock

Ha a fogyás a célunk, ennyi természetesen nem elég, ahhoz napi 1 órás intenzívebb testmozgásra van szükség. Azt is kimutatták, hogy a sétálás erősíti a láb izomzatait, azok pedig abbahagyják ezt a kis testmozgást, zsírt szednek magukra.

A séta segít a vérnyomás és a vércukor szint csökkentésében is, javul a közérzet és védi a szívet is. Beiktathatjuk a rendes sportolás mellé is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.