Ilyen hatása van az egészségünkre a szőlőevésnek

Forrás: Shutterstock -
vitamin táplálkozás egészség ásványi anyagok szőlő evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az ősz és a szüret időszaka, vétek lenne kihagyni a szőlőt. Nagyon jó hatást gyakorol az egészségünkre, magas cukortartalma miatt azonban a cukorbetegeknek vigyáznia kell vele. 

A Healthline cikke szerint a szüreti időszakban nemcsak az édes íze és a roppanós állaga miatt nem szabad kihagyni a szőlőt, hanem egészségre gyakorolt hatása miatt is érdemes beiktatni uzsonnára vagy épp tízóraira.

Tápanyagokban, C és K vitaminban különösen gazdag, magas az antioxidáns tartalma, így megakadályozza a krónikus betegségeket. Jót tesz a szem egészségének, számos tápanyagot tartalmaz, amely elősegíti a csontok egészségét, sőt a memóriára is jó hatással lehet. Cukorbetegeknek azonban érdemes vigyázni, hiszen magas a cukortartalma.

Édes, finom és egészséges Forrás: Shutterstock

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.