Így szabadulj meg a meghűlés miatt lerakódott nyálkától

Forrás: Thinkstock -
meghűlés megfázás házi praktika torok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A megfázás sokunk életét nehezíti meg az év hűvösebb időszakában. Ha nem szabadulunk meg a torokban és a légutakban lerakódott váladéktól, könnyen légúti fertőzések jöhetnek létre. Hogy ezt elkerüljük, bevethetünk néhány házi praktikát. Mutatjuk, melyek ezek!

Hidratálás

A hidratálás az év minden szakában nagyon fontos, de a megfelelő folyadékbevitel a lerakódott váladék oldásában is segíthet. Készíts magadnak forró teát vagy húslevest, jó hatással lesz egészségedre.

Méz és citrom

Kiváló párosítás megfázás idején a citrom és méz. Néhány teáskanálnyit keverj össze belőlük és fogyaszd naponta többször.

Gyömbértea

Ha már a teáról beszéltünk, érdemes abból is a gyömbért választanod. Igazi csodaszer: fertőtlenít, megnyugtatja a begyulladt torkot és oldja a nyálkát is.

Házi praktikák, amikkel feloldhatod a lerakódott váladékot Forrás: Thinkstock

Kurkuma

A kurkuma remek megoldás a megfázásra, kiválóan oldja a lerakódott nyálkát. Csak keverj bele a vízbe egy kis kurkumaport és idd meg.

Páráztass

A száraz levegőjű lakás nem egészséges, ezért érdemes beszerezned párologtatót. Ezzel növelheted a levegő nedvességtartalmát, ami a megfázásodra is jó hatással lesz.

Almaecet

Rengeteg jótékony hatása van az almaecetnek, az egyik, hogy javítja a szervezet pH-értékét. Két evőkanálnyit tegyél egy pohár vízbe és ezt az elegyet idd naponta – ajánlja a Filantropikum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.