Számos konzultáció után úgy döntöttek, hogy Magyarországra szállítják a fejüknél összenőtt indiai sziámi ikreket. Itt folytatódik majd a szétválasztás. 

Rabia és Rukiya, a fejüknél összenőtt indiai sziámi ikerpár szétválasztását egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta. Hosszas konzultáció után most úgy döntöttek, hogy Budapestre hozzák őket azért, hogy itt folytassák a szétválasztást - írja a 24.hu

A végleges koponyaszétválasztáshoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatoknak megfelelő körülmények között kell megtörténniük, ahogy a plasztikai sebészeti műtétnek és a szövettágítók beültetésének is. A műtétsorozat három fő szakaszból áll. Az első rész a fő agyi szállítótér-hálózat érfalon belüli, kétlépcsős szétválasztása volt, melyet dr. Hudák István idegsebész vezetésével végeztek Bangladesben. 

A következő szakaszt végzik Magyarországon dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével. Az agy és a koponya végleges szétválasztását dr. Csókay András idegsebész irányítja.