Egy ismerős elárulta: Andy Vajna halála előtt nem sokkal a kórházban is összeesett.

Megszólalt Andy Vajna egy közeli barátja, aki elárulta, a producer látszólag jól volt a halála előtti időszakban, ugyanakkor már korábban is voltak rosszullétei. Egyszer még a kórházba is bement a szíve miatt, ahol össze is esett.

Amikor találkoztunk, nem tűnt olyannak, mint aki komoly betegséggel küzd. Azt viszont elmondta, hogy az utóbbi időben megint rakoncátlankodni kezdett a szíve. Pár hete olyan rosszul érezte magát, hogy bement a kórházba, a folyosón összeesett, bent is tartották. Sokat beszélgettünk jövőbeni terveiről, úgyhogy kijelenthetem, egyáltalán nem készült a halálra” – nyilatkozta a nevét nem vállaló ismerős a Story magazinnak.

Az illető hozzátette, Andy Vajnát orvosa már korábban figyelmeztette, hogy egészségesebben kellene élnie. Ha nem változtat, annak rossz vége lehet.

Amikor két évvel ezelőtt orvosnál járt, egyéb problémái miatt a doktor azt mondta neki, ha továbbra sem figyel a betegségeire, nem szokik le a szivarról, nem kezd egészségesebben étkezni, aligha lehet neki sok hátra. (...) A cukorbetegsége miatt pár éve a lábát is meg kellett műteni, nehezen gyógyuló sebei sok problémát okoztak neki. Az elmúlt egy évben láthatóan tovább romlott az egészségi állapota. Úgy tudom, Münchenbe járt mindenféle kezelésekre, többek között vércserére. Fizikai állapota miatt már nem utazhatott Amerikába, a hosszú repülőút nagyon megviselte volna a szervezetét, Magyarországon pedig nem volt meg a szükséges orvosi háttér, amivel életben tarthatták.”