Az Antarktisz talajában is kimutatták a baktériumot, amely kipusztíthatja az emberiséget

Forrás: Pixabay -
világvége szuperbaktérium Antarktisz baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Antarktiszon is megtalálták azt a baktériumot, amely az egész emberiséget kipusztíthatja.

Az Antarktiszon is kimutatták azt a baktériumot, amely ellenáll az antibiotikumoknak – számolt be róla a The Guardian. Ennek a szuperbaktériumnak az elterjedése akár az egész emberiséget kipusztíthatná.

A portál azt írja, ezeket a baktériumokat először 2007–2008-ban fedezték fel Indiában, és most az Antarktisz földjében is megtalálták. Úgy sejtik, madarak vagy emberek által juthatott át a kontinensre. Szakemberek szerint az elterjedése súlyos következményekkel járhat, nagyobb probléma, mint például a globális felmelegedés.

Az Antarktiszon is találtak a szuperbaktériumból Forrás: Pixabay

Sally Davies brit főorvos szerint elterjedésével járványok alakulhatnak ki és rutinműtétek válhatnak kockázatossá. Épp ezért sürgős lépésekre van szükség, hogy megakadályozzák a szaporodását. A férfi úgy véli, a legyőzhetetlen szuperbaktérium megjelenésének egyik oka az antibiotikumok meggondolatlan használata lehet.

Komoly betegséggel küzd Kate Beckinsalehttp://www.life.hu/drlife/20190128-komoly-betegseggel-kuzd-kate-beckinsale.htmlKate Beckinsale a kórházból posztolt: kiderült, komoly nőgyógyászati problémája van. Dr. Life--Ezekre a testrészekre már nem lenne szükségünkhttp://www.life.hu/drlife/20190125-ezekre-a-testreszekre-mar-nem-lenne-szuksegunk.htmlVolt idő, amikor minden testrészünknek, izmunknak megvolt a maga funkciója, és persze megvan ma is, más kérdés, hogy már nincs rá szükségünk. Ezek testünknek azon részei, amelyekről észre sem vennénk, ha eltűnnének. Dr. Life--Teljes kivizsgálásra ment Sváby András: kórházból posztolthttp://www.life.hu/drlife/20190126-teljes-kivizsgalasra-ment-svaby-andras-korhazbol-posztolt.htmlKórházi kivizsgálásra ment Sváby András. A műsorvezető időről időre megnézeti, nincs-e gond az egészségével. Dr. Life--Ilyen súlyos egészségi problémákat okozhatnak a szénsavas üdítők hosszú távonhttp://www.life.hu/drlife/20190125-ilyen-sulyos-egeszsegi-problemakat-okozhatnak-a-szensavas-uditok-hosszu-tavon.htmlNemcsak a 2-es típusú cukorbetegség, de a szívproblémák és a köszvény kialakulásának esélyét is jelentősen növelheti a szénsavas üdítők rendszeres fogyasztása – derült ki egy kutatás során. Dr. LifeOrigoAndor Éva gerinctornával erősíti a testéthttp://www.life.hu/drlife/20190124-andor-eva-gerinctornaval-erositi-testet.htmlLábfájdalmak miatt fordult gyógytornászhoz Andor Éva. Most gerinctornára jár, azt mondja, már néhány hét után érezte a hatását. A torna pedig megerőltetőbb volt, mint amire számított. Dr. Life--Boros Lajos tüdeje bevizesedett, egyelőre nem erőltetheti meg magáthttp://www.life.hu/drlife/20190124-boros-lajos-tudeje-bevizesedett-egyelore-nem-eroltetheti-meg-magat.htmlÚjabb egészségi probléma nehezíti Boros Lajos gyógyulását: ezúttal a tüdeje vizesedett be, ami miatt nem végezhet testmozgást. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.