A tavasz közeledtével még mindig nem engedhetjük el az immunrendszerünk kezét, azaz folyamatosan erősítenünk kell, hogy ne legyen könnyű préda a vírusok számára. Erre pedig az egyik legjobb módszer, ha rendszeresen fogyasztunk mézet. 

A Fem3 Café vendége volt Délity Kitti méhész, akivel a méz jótékony hatásairól beszélgettek. Kiváló immunerősítő mivolta miatt a tavasz közeledtével se mondjunk le róla, hiszen még ilyenkor is céltáblái lehetünk a vírusoknak. 

A méhész szerint kanalazhatjuk is a mézet, de amikor a teába tesszük, feltétlenül figyeljünk arra, hogy 40 fokos hőmérséklet felett elvész a jótékony hatása. Ha repcemézet vásárolunk, ne várjunk folyékony halmazállapotot, hiszen magas szőlő- és gyümölcscukoraránya miatt kristályos formában láthatjuk az üvegben. 

Délity Kitti szerint leginkább ismerős termelőtől célszerű mézet vásárolni, de az üzletekben kapható fajták is egyre megbízhatóbbak. "Jó, ha egy ismerős piacon, termelőtől vásárolunk, de már a boltokban is ellenőrzött a minőség, és ne ijedjünk meg, ha például egy vegyes virágméz félig már be van kristályosodva" – fogalmazott a szakértő. Hiszen a kristályosodás nem a romlás jele, csak azt mutatja, hogy a méz egy élő organizmus. Hozzátette: az akácméz mindig folyékony halmazállapotú.