Vámpírbetegség sújthatja a brit királyi családot

betegség vámpír Meghan hercegné brit királyi család Harry herceg porfíria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös örökletes rendellenesség sújthatja a brit királyi családot a hírek szerint. A vámpírbetegségnek, azaz a porfíriának nem mindennapi tünetei vannak, melyek Meghan hercegné születendő gyermekét is érinthetik. 

Vámpírbetegséggel, azaz porfíriával küzdhet a brit királyi család. A ritka örökletes betegséget ma már jól kezeli az orvostudomány – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy bizonyára Harry herceg és Meghan hercegné levetetik a gyermek köldökzsinórvérét, hiszen ez segíthet a betegség kezelésében. A tünetek között lehet a bíborszínű vizelet, a bőrérzékenység és a bőrhólyagosodás, a láz, has- és más fájdalmak, de ezeken kívül is hosszú még a lista.

Minden bizonnyal Harry és Meghan is tartanak a problémától Forrás: AFP/Dean Purcell

A betegséget elvileg Vilmos gloucesteri hercegnél diagnosztizálták először. Egy genetikai vizsgálattal minél hamarabb megnézik a csecsemőknél, hogy vajon érinti-e őket is. Mivel Harry és Meghan gyermeke az öröklési sor végén helyezkedik el, valószínűleg nem lehet majd tudni, hogy kell-e tartaniuk a rendellenességtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.