Michl Juli életét évek óta megkeseríti a gluténérzékenység. A színésznő emiatt hét éve diétát tart és bár nagyon odafigyel arra, mit fogyaszt, volt rá példa, hogy a figyelmetlen kiszolgálás miatt veszélyes szituációba került egy vendéglátóhelyen.

Igazán aktív életet él Michl Juli, aki odafigyel az egészségére, így arra is, hogy mennyit mozog, sportol. A színésznő nem szeret egyhelyben ülni, a semmittevés nem az ő stílusa. „Amint beköszönt a jó idő biciklire pattanok. Nagyon szeretek bringával közlekedni. A pihenésnek is inkább az aktív formáját szeretem. Nyaranként felkerekedünk a családdal és vándortúra-tábort szervezünk. 15–20 kg-os, megpakolt hátizsákkal járjuk be a vidéket. Legutóbb a Bakonyt fedeztük fel így, napi 20–25 km-t túráztunk” – mondta a Kalandozóban a színésznő, aki nemcsak a testmozgásra, de az étkezésére is odafigyel.

Forrás: spotlightmedia

Utóbbira muszáj is, hiszen évek óta gluténérzékeny, így nem ehet akármit. „Az elején nagyon nehéz volt, pláne, hogy mindenevő vagyok. Most már hét éve tartom a diétát. Mióta szinte már mindent be lehet szerezni gluténmentes verzióban is – igaz, nagyon drágán –, azóta könnyebb. Egyedül az hiányzik, hogy egy rohanós napon nem tudok csak úgy, gyorsan bekapni valamit. Mindig át kell gondolnom mit és hol ehetek” – árulta el Michl Juli, aki egyszer kis híján pórul járt az egyik étteremben. „Megkérdeztem a pincért, hogy a hal, amit rendeltem, gluténmentes-e. Azt válaszolta, hogy igen. Ám amikor kihozta láttam, hogy szép aranybarnára sült a rajta lévő morzsa miatt. Aggódtam, hogy nem gluténmentes, de óvatosan elkezdtem enni, inkább csak a közepéből. Ekkor kirontott a főszakács és elkiáltotta magát, hogy ne egyem meg. Kiderült, hogy tényleg nem volt gluténmentes” – osztotta meg nem túl kellemes élményét Michl Juli a Kalandozóban.