Dr. Drew Ramsey szerint az osztriga jó hatással lehet a mentális egészségre

Forrás: Shutterstock -
depresszió osztriga Dr. Drew Ramsey táplálkozás mentális egészség gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mentális higiénia nem csak fejben dől el – állítja dr. Drew Ramsey pszichiáter. Szeretné felhívni páciensei figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás is tud segíteni például a depresszió kezelésében. Ajánlja többek között az osztrigát is. 

Dr. Drew Ramsey pszichiáter úttörőnek mondható felfedezést tett. Pácienseinek ugyanis nem kedélyjavítókat ír fel, hanem az életmódjukon próbál változtatni – írja a Medical Daily.

Osztriga segít javítani a kedélyállapotot Forrás: Shutterstock

A mentális egészség és az egészséges életmód, valamint a táplálkozás között rendkívül szoros az összefüggés. Dr. Ramsey éppen ezért ajánlja a betegeinek azt is, hogy depresszió ellen fogyasszanak például osztrigát, ami rendkívül gazdag cinkben. Ezt pedig segíti az agy megfelelő működését.

A doktor hangsúlyozza, hogy a mentális problémákat nem lehet kizárólag étkezéssel, így osztrigával sem gyógyítani, de segíthetnek a javulásban.

Britney Spears összeomlott, a pszichiátrián kezelikhttp://www.life.hu/drlife/20190404-britney-spears-osszeomlott-a-pszichiatrian-kezelik.htmlKülföldi sajtóértesülések szerint Britney Spears mentális egészsége ismét meggyengült. Úgy tudni, jelenleg pszichiátrián kezelik. Dr. Life--Megúszható a hólyaghurut? Így kerüld el a bajt!http://www.life.hu/drlife/20190404-mindent-a-holyaghurutrol.htmlAlhasi görcsök, gyakori vizelési inger, fájdalmas vagy csípő, égető érzés vizelés közben? Valószínűleg neked is volt már benne részed. A felfázást vagy hólyaghurutot baktériumok okozzák, és ha tudod, hogyan kaphatod el, könnyedén védekezhetsz is ellene. Mutatjuk, hogyan! Dr. LifeOrigoBoros Lajos elárulta, még mindig nincs jólhttp://www.life.hu/drlife/20190404-boros-lajos-elarulta-meg-mindig-nincs-jol.htmlBoros Lajos elárulta, még mindig nem érzi magát százszázalékosnak. Dr. Life--Sas Józsefnek kétoldali agyvérzése volthttp://www.life.hu/drlife/20190404-sas-jozsefnek-ketoldali-agyverzese-volt.htmlSas József váratlanul lett rosszul thaiföldi nyaralásuk alatt, azóta pedig itthon kezelik. Most kiderült, hogy mi történt a humoristával: kétoldali agyvérzése volt. Dr. Life--Tudományosan is bizonyították: a sajt fogyasztása boldoggá teszhttp://www.life.hu/drlife/20190404-tudomanyosan-is-bizonyitottak-a-sajt-fogyasztasa-boldogga-tesz.htmlEddig is imádtuk a sajtokat, most pedig egy tudományos kutatás is kiderítette, hogy a sajtevés boldoggá teszi az embert. Dr. Life--Komoly műtéten esett át Muri Enikő: eltávolították az egyik petefészkéthttp://www.life.hu/drlife/20190404-komoly-muteten-esett-at-muri-eniko-eltavolitottak-az-egyik-petefeszket.htmlMuri Enikő hálás magának azért, hogy soha nem mulasztja el az évente esedékes nőgyógyászati vizsgálatokat. Ha nem foglalkozik a rendszeres kontrollal, később akár nagyobb baj is lehetett volna. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.