Dr. Drew Ramsey szerint az osztriga jó hatással lehet a mentális egészségre

Forrás: Shutterstock -
depresszió osztriga Dr. Drew Ramsey táplálkozás mentális egészség gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mentális higiénia nem csak fejben dől el – állítja dr. Drew Ramsey pszichiáter. Szeretné felhívni páciensei figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás is tud segíteni például a depresszió kezelésében. Ajánlja többek között az osztrigát is. 

Dr. Drew Ramsey pszichiáter úttörőnek mondható felfedezést tett. Pácienseinek ugyanis nem kedélyjavítókat ír fel, hanem az életmódjukon próbál változtatni – írja a Medical Daily.

Osztriga segít javítani a kedélyállapotot Forrás: Shutterstock

A mentális egészség és az egészséges életmód, valamint a táplálkozás között rendkívül szoros az összefüggés. Dr. Ramsey éppen ezért ajánlja a betegeinek azt is, hogy depresszió ellen fogyasszanak például osztrigát, ami rendkívül gazdag cinkben. Ezt pedig segíti az agy megfelelő működését.

A doktor hangsúlyozza, hogy a mentális problémákat nem lehet kizárólag étkezéssel, így osztrigával sem gyógyítani, de segíthetnek a javulásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.