Máshol távoznak a gázok, ha visszatartjuk a szellentést

Forrás: Shutterstock -
visszatartás kilégzés szellentés gáz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felgyülemlett gázok mindenképpen távoznak a szervezetünkből, ezért nem érdemes visszatartani. Ha ugyanis nem lent engedjük őket szabadjára, máshol találnak kiutat...

Megszületett a tudomány válasza arra a kérdésre, hogy mi történik a szellentéssel, ha visszatartjuk. Clare Collins professzor írt tanulmányt az emberekben keletkező gázokról, amelyben természetesen arról is szót ejt, hol távoznak, ha az arra kijelölt helyen nem hagyjuk nekik.

Nem érdemes visszatartani Forrás: Shutterstock

Egyrészt, ha túl sokáig tartjuk vissza a gázokat, fennáll annak a veszélye, hogy egyszer csak kontrollálatlanul tör ki belőlünk, ami már éppen elegendő ok arra, hogy ne nagyon tartogassuk a szellentést, de ha túlságosan sokat várunk a kieresztéssel, ennél gusztustalanabb dolog is történhet: visszakerül a vérkeringésbe, és kilélegezzük – írja a Daily Star.

VV Vivinek el kellett vetetnie kisbabájáthttp://www.life.hu/drlife/20190410-vv-vivinek-el-kellett-vetetnie-kisbabajat.htmlVV Vivi fájdalmas döntéséről számolt be Instagram-oldalán: nem tarthatta meg kisbabáját. Dr. LifeOrigoSamantha Cerio mindkét lábát eltörte egy szaltó után: videóhttp://www.life.hu/drlife/20190410-samantha-cerio-mindket-labat-eltorte-egy-szalto-utan-video.htmlAz Auburn University tornászcsapatának versenyzője, Samantha Cerio brutális lábtörést szenvedett legutóbbi versenyén. Az erről készült videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Dr. Life--Mádai Vivient melanomával diagnosztizáltákhttp://www.life.hu/drlife/20190410-madai-vivient-melanomaval-diagnosztizaltak.htmlNem várt poszttal jelentkezett Instagram-oldalán Mádai Vivien. A műsorvezetőt ugyanis melanomával diagnosztizálták. Most elmesélte történetét, és szeretné, ha minél többen mennének el a szükséges szűrővizsgálatokra. Dr. Life--A járókeretre szoruló Szekeres Adrien elárulta, hogyan esett elhttp://www.life.hu/drlife/20190410-a-jarokeretre-szorulo-szekeres-adrien-elarulta-hogyan-esett-el.htmlSzekeres Adrien elárulta, hogyan érte a baleset, ami után egyelőre csak járókerettel tud közlekedni. Dr. Life--Indiában kórházba került a dalai lámahttp://www.life.hu/drlife/20190410-indiaban-korhazba-kerult-a-dalai-lama.htmlMellkasi fertőzéssel szállították kórházba a dalai lámát. A titkára beszámolt az állapotáról. Dr. Life--Gyorsan ölő fertőzéstől, a Candida auristól rettegnek az orvosok a világ kórházaibanhttp://www.life.hu/drlife/20190410-gyorsan-olo-fertozestol-rettegnek-az-orvosok-a-vilag-korhazaiban.htmlAz orvosok is rettegnek a gyilkos gombától, amely szinte elpusztíthatatlan, és egyre több kórházban jelenik meg a világ minden táján. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.