Így fedezték fel a bőrrákot Mádai Viviennél

Forrás: Instagram - Mádai Vivien -
melanoma vizsgálat szűrés bőrrák Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, milyen vizsgálat során derült ki, hogy Mádai Viviennek melanomája van.

Tegnap írtunk róla, hogy melanomát diagnosztizáltak Mádai Viviennél. Szerencsére az elváltozást még időben észrevették, két műtéttel és további ellenőrzésekkel megúszta az esetet. Ő maga azt mondta, hogy fiatalkorában felelőtlenül, fényvédelem nélkül napozott és szoláriumba is járt, ennek pedig meglett az eredménye.

Mádai Vivien esetében időben felfedezték az elváltozást Forrás: Instagram - Mádai Vivien

A Blikk most megkeresett egy szakembert, aki elmondta, rendszeresen kell önvizsgálatot tartani és szűrésre járni.

Nagyon fontos a megelőzés mellett figyelni az anyajegyek esetleges változását, ez elsődleges tünet lehet. A szín, a forma, a méret mellett fontos a fejlődési dinamikát is ellenőrizni. Nagyon praktikus szűrés a fényképes összehasonlításos vizsgálat, ugyanis ott minden látható egyszerre. Vivien esetében is ez a módszer mutatta ki a változásokat. Fontos a korai kezelés, mert abban az esetben százszázalékban gyógyítható a betegség” – nyilatkozta dr. Kiss Borbála bőrgyógyász-onkológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.