A majmok bolygója ember tudós gén majom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kockázatos kísérletet végeztek a kutatók Kínában: emberi géneket ültettek majmokba. Ez lett az eredménye.

Kínai kutatók emberi agyból ültettek géneket majmokba, hogy javítsák azok kognitív funkcióit. A tudóstársadalmat megosztó kísérletet a délnyugat-kínai Kunming Zoológia Intézet végezte, és igen meglepő eredményt értek el.

A nyugati tudósok erősen kritizálták a kísérletet Forrás: InterCom

A majmok emberiebben kezdtek el viselkedni, vagyis a kontrollcsoporthoz képest javult a rövid távú memóriájuk és a reakcióidejük is. A nyugati tudósok persze kritizálták a kutatást, úgy vélik, nagyon kockázatos útra léptek ezzel a kísérlettel.

Jacqueline Glover tudós pedig A majmok bolygójához hasonlította a kínai tudósok által végzett kísérletet,

hiszen a sci-fiben meglehetősen hasonló eset zajlott le, csak a filmben végül a szuperintelligens főemlősök az emberek ellen fordultak. A kínai kutató azonban úgy véli, hogy az emberi agy evolúciójának kutatása, a genetikai mechanizmusok feltárása a természettudományok egyik fő kérdése és kijelentette, hogy folytatják a kutatást – írja a CNN.

Egy új kutatás szerint a kétévesnél idősebb gyermekeknek nincs szükségük délutáni alvásrahttp://www.life.hu/drlife/20190416-egy-uj-kutatas-szerint-a-ketevesnel-idosebb-gyermekeknek-nincs-szukseguk-delutani-alvasra.htmlEgy amerikai tanulmány szerint a kétévesnél idősebb gyerekeknek már nincs szükségük alvásra napközben. Dr. LifeOrigoSzex és felfázás: van kapcsolat a kettő között?http://www.life.hu/drlife/20190412-a-szex-intim-egyuttlet-es-a-felfazas-kapcsolata.htmlA felfázásként emlegetett húgyúti fertőzés tünetei – az égő érzés, a folytonos vizelési inger, az olykor véres vizeletürítés vagy az alhasi fájdalom – sokszor az intim együttlétek után jelentkeznek. Ez nem véletlen, ugyanis van összefüggés a szex és a húgyúti fertőzés között. Hogyan lehetséges ez, hogyan kaphatjuk el, hogyan előzhetjük meg és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj? Dr. LifeOrigoÍgy érzi most magát Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20190415-igy-erzi-most-magat-torocsik-mari.htmlTörőcsik Mari elárulta, mostanában gyakran kerül kórházba, de ettől eltekintve jól érzi magát. Dr. Life--Liptai Claudia lánya, Gesztesi Panka már jobban van – fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190415-liptai-caludia-lanya-mar-jobban-van.htmlLiptai Claudia lánya több mint két hete szenvedett súlyos sérülést, de a jelek szerint már jobban van. Dr. LifeOrigoEszenyi Enikő betegsége miatt elmarad néhány előadáshttp://www.life.hu/drlife/20190415-eszenyi-eniko-betegsege-miatt-elmarad-nehany-eloadas.htmlAggódnak Eszenyi Enikőért a rajongói, ugyanis a színésznő előadásait lemondták: ezért nem léphet színpadra. Dr. Life--Egy indiai férfinak acélrúd fúrta át a fejét, de túlélte az esetethttp://www.life.hu/drlife/20190415-egy-indiai-ferfinak-acelrud-furta-at-a-fejet-de-tulelte-az-esetet.htmlElképesztően szerencsésnek mondhatja magát az az indiai férfi, aki túlélte, hogy egy acélrúd fúródott a fejébe. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.