A 105 éves kort megélt dr. Sigeaki Hinohara egy régebbi interjújában elárulta, szerinte mi a hosszú élet titka.

Dr. Sigeaki Hinohara egész életében a hosszú élet titkát kutatta, és ő is meglehetősen sokáig, 105 éves koráig élt. A halála előtti években adott egy hosszabb interjút, amelyben elárult néhány titkot arról, mivel is hosszabbíthatjuk meg az életünket.

Az egyik meglepő dolog, amit kijelentett, hogy ha tehetjük, soha ne menjünk nyugdíjba, ha pedig muszáj, akkor csakis 65 éves korunk után. Persze ez csakis abban az esetben igaz, ha azt a munkát végezzük, amit tényleg szeretünk. Ráadásul a folyamatos munkával az elménket is fiatalosan tarthatjuk, és talán a depresszió is elkerül bennünket.

A japán orvos elárulta a hosszú élet titkátForrás: Shutterstock

Business Insider azt írja, Hinohara doktor szenvedélyesen szerette a munkáját, sokszor a nap 18 óráját munkával töltötte. Az életét annak szentelte, hogy segítse az embereket, emellett mindig voltak céljai, nem csak az adott napra vonatkozóan, hanem a következő évekre is.

A szakember további tanácsai közé tartozik, hogy ne aggodalmaskodjunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és táplálkozás miatt, inkább érezzük jól magunkat. Persze azt mindenképp el kell kerülni, hogy túlsúlyosakká váljunk. Érdemes az orvosokra hallgatni, ugyanakkor az sem szentírás, amit ők mondanak. A fájdalmat úgy űzhetjük el, ha megpróbáljuk elterelni a gondolatainkat, lefoglaljuk magunkat. És lift helyett használjuk inkább a lépcsőt.