Még 1999-ben vett részt fogászati kezelésen Tom Ray. Ínyét megsértették a kezelés során, nem sokkal később kómába esett, majd minden végtagját amputálták.

Tom Ray 1999-ben vett részt egy fogászati kezelésen. Ínyét megsértették, ám ez akkor még nem tűnt túl nagy tragédiának. Napok alatt lett életveszélyes az állapota. Nem maradt meg benne semmilyen étel, kómába esett. 

Három hónappal később ébredt fel, az álkapcsából kiműtöttek egy darabot, végtagjait is amputálták. Az orvosok nem tudták, hogy mi a probléma, várták, hogy a kóma alatt rendbe jöjjön. A család anyagilag nem bírta fedezni a kórházi kezelést, felesége terhes volt, vállalkozásuk csődbe ment – írja a Blikk

Hosszú időn keresztül nehéz volt együtt élnie megváltozott testével, ám ma már elfogadta a helyzetet. Kiderült, hogy szepszis miatt került ebbe az állapota. Arra tette fel az életét, hogy megismertesse a világgal ennek veszélyeit. El szeretné érni, hogy minden kórházban kapjanak az ott dolgozók egy kétórás tréninget a témában, könyvet is ír életéről.