Kutatók bizonyították a helytelen étkezés és a rák kapcsolatát

Forrás: Shutterstock -
diéta tejtermék rák (betegség) vöröshús étkezés helytelen étkezés teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem újdonság, hogy az elhízás és a rákos megbetegedések között van kapcsolat. Kutatók most azt is kimutatták, melyek azok az étkezési szokások, amelyek bizonyos rákfajtákat még nagyobb eséllyel idéznek elő.

Egy amerikai kutatás szerint az USA-ban diagnosztizált rákos megbetegedések 5,2 százalékát okozhatják a nem megfelelő étkezési szokások és az ezzel együtt járó elhízás – írja a Metro.

Most az is kiderült, melyek a legnagyobb hibák, amelyet elkövethetünk. Nem tesz jó a szervezetünknek, ha nem fogyasztunk elég tejterméket és teljes kiőrlésű gabonafélét. Kerülnünk kell viszont a vörös húsok túlzott fogyasztását, a feldolgozott húsféléket és a cukros italokat, cukorban dús édességeket.

Mondjuk nemet a cukorra és a rossz ételekre! Forrás: Shutterstock

A kutatócsoport adatai szerint a vastagbélrákos megbetegedések 38,3 százalékát okozták a rossz étkezési szokások 2015-ben. A száj-, garat- és gégeráknál ez az arány 25,9 százalék. Az étkezéssel összefüggő megbetegedések jó részében a páciensnek nemcsak rossz szokásai voltak, de már elhízott is volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.