Az orvosok sem tudják, mi baja lehet annak a nőnek, aki elvesztette az összes körmét

betegség orvosok köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok sem tudják arra a kérdésre a választ, miért is veszíti el körmeit az 54 esztendős brit nő, Andrea Calland.

Az 53 esztendős Andrea egyszer csak különös tüneteket kezdett el észlelni magán. Először az egyik körme vált le, majd egy másik, végül pedig a kezén-lábán mind a húsz leesett. Ekkor elkezdett pánikolni, hogy esetleg valamilyen súlyos betegség áll a dolog mögött és orvoshoz fordult. Csakhogy hiába végeztek el különböző vizsgálatokat, egyelőre a szakemberek sem tudják megmondani, mi baja lehet.

Ez annyira kínos. Az emberek undorodnak a látványától, azt hiszik, rágom a körmeimet. Szandált sem viselhetek, egyik nő sem szeretné, hogy így nézzenek ki az ujjai. Volt egy vőlegényem, aki már nem tudta elviselni ezt az egészet, és elhagyott” – kesergett a nő a Metrónak.

5 dolog, amit tudnod kell a szájhigiéniáról http://www.life.hu/drlife/20190625-5-dolog-amit-tudnod-kell-a-szajhigieniarol-afta.htmlA rossz lehelet sokaknak okoz problémát, a kiváltó okai pedig többfélék lehetnek. Előfordul, hogy belső szervi megbetegedések állnak a hátterében, de a leggyakoribb okai a nem megfelelő szájhigiéniában keresendők, így könnyen orvosolhatók. Cikkünkben körüljárjuk, mit tehetünk azért, hogy a szájüregünk minél "tisztább", baktériummentesebb legyen. Dr. LifeOrigoSokat tehetsz életmódváltással a premenstruációs tünetek ellenhttp://www.life.hu/drlife/20190616-mozgassal-taplalkozassal-a-pms-ellen.htmlFelmérések szerint a termékeny korú nőknek legalább a fele szenved az úgynevezett premenstruációs szindróma (PMS) tüneteitől. A panaszok a menzesz előtti napokban jelentkeznek, gyakran már 7-10 nappal korábban. Van, akinél csak enyhe közérzetromlás érezhető, mások életét azonban hangulatingadozás, feszültség, mellfeszülés, puffadás, falásrohamok keserítik meg. A jó hír, hogy minderre van megoldás: a "titok" az életmódváltásban rejlik. Dr. LifeOrigoRitka betegségben szenved egy édesanya: várandóssága alatt veszítette el a hallásáthttp://www.life.hu/drlife/20190701-ritka-betegsegben-szenved-az-edesanya-varandossaga-alatt-veszitette-el-hallasat.htmlVárandóssága alatt veszítette el a hallása jó részét Kate Llewellyn-Waters. Először az orvosok sem vették észre, hogy a halláskárosodás és a terhesség között kapcsolat van, ám végül a ritka rendellenességgel, otoszklerózissal diagnosztizálták. Csak egy nagyon veszélyes műtéttel tudnának rajta segíteni. Dr. LifeOrigoA legjobban a 0-s vércsoportot szeretik a szúnyogokhttp://www.life.hu/drlife/20190630-a-legjobban-0as-vercsoportot-szeretik-a-szunyogok.htmlVan, akit minden szúnyog azonnal megtalál, és akadnak olyan szerencsések is, akik a legnagyobb invázió közepette is megússzák néhány csípéssel. Vajon miért van ez így? Dr. Life--Mellkisebbítő műtétre gyűjt a 20 éves Danielle Markersonhttp://www.life.hu/drlife/20190626-mellkisebbito-mutetre-gyujt-a-20-eves-danielle-markerson.htmlA 20 éves egygyermekes anya, Danielle Markerson hosszú ideje szenved hatalmas melleitől, de mára elviselhetetlen lett a fájdalma, így mellkisebbítő műtétre gyűjt. Dr. LifeOrigoSemmelweis-nap – Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikákhttp://www.life.hu/drlife/20190629-semmelweisnap-hetfon-zarva-lesznek-a-rendelok-es-a-patikak.htmlZárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.