Most kiderül az igazság az alumíniumos dezodorokról

Forrás: Thinkstock -
alumínium veszély egészség káros dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan kerülik az üzletekben azokat a dezodorokat, amelyek összetevői között feltüntették az alumíniumot. De valóban káros az egészségre? 

A legtöbben úgy tudjuk, hogy hosszú távon komoly egészségügyi gondokat okozhat, ha olyan dezodorokat használunk, amelyek összetevői között az alumínium is szerepel.

Nem biztos, hogy káros az alumíniumos dezodor Forrás: Thinkstock

A Bors megkérdezte prof. dr. Wikonkál Norbert onkológust a témában. A szakértő szerint ezt soha senki nem tudta igazolni eddig. "Több kutatást is végeztek már a témában, de még nem sikerült egyértelműen kimutatni, hogy káros lenne. Ettől függetlenül ez a marketing miatt tovább él a köztudatban" – fogalmazott prof. dr. Wikonkál Norbert.

Azt is leszögezte, hogy aki túl erősen izzad, akár teljes testen is, az forduljon orvoshoz, mert komolyabb problémát is jelezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.