Forrásvíztől betegedtek meg a Fishing on Orfű fesztiválozói

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
fesztivál forrásvíz Fishing on Orfű fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kórokozó baktériumokkal erősen szennyezett forrásvíz fogyasztása okozta a júniusi Fishing on Orfű fesztivál nyolcvan-kilencven résztvevőjének megbetegedését – tájékoztatott a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Az intézmény azután rendelt el járványügyi vizsgálatot, hogy a június 19. és 22. között Orfűn zajló zenei fesztivál második és harmadik napján nyolcvan-kilencven fesztiválozó panaszkodott hányásos, hasmenéses tünetekre.

Fesztiválozók a Fishing on Orfűn Forrás: MTI/Sóki Tamás


A vizsgálat eredményét ismertetve a kormányhivatal azt közölte, hogy a vízben kimutatott szennyeződés mértékét az esőzések nagymértékben növelhették. Felhívták a figyelmet arra, hogy a forrásvizek fogyasztása, különösen heves esőzések után – függetlenül attól, hogy ezt jelzi-e tábla vagy sem – jelentős egészségügyi kockázatot jelent.

A rendezvény sajtófelelőse és Orfű polgármestere már a fesztivál idején azt valószínűsítette, hogy a forrás vize okozhatta a bajt. A polgármester akkor azt mondta, az aquapark parkolójában lévő forráson általában tábla hívja fel a figyelmet arra, hogy vize nem alkalmas emberi fogyasztásra, azonban a tábla eltűnhetett róla. A megbetegedések után, a fesztivál hátralévő idejében őrizték a forrást, hogy többen már ne ihassanak belőle. Azóta a forrás felett jól látható, tartós megoldással jelzik, hogy a vize nem ellenőrzött, és kérik, ne igyanak belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.