Különös betegséggel küzd az a nyugat-bengáli, indiai nő, aki számos ékszert, érmét, órát nyelt le nemrégiben. A holmik a testvére üzletéből származtak, és műtéti úton kellett őket eltávolítani. 

53 ezer font, azaz több mint 19 millió forint értékű ékszert, órát és érmét találtak az orvosok egy nyugat-bengáli, indiai nő gyomrában. 

Az asszony lenyelte a tárgyakat, amelyek többnyire a testvére házából, valamint a saját otthonukból származtak. A nő anyja elmondta: észrevette, hogy eltűnnek a sárgarézből és aranyból készült holmik, de nem gondolta, hogy a lánya tünteti el őket. 

Ékszereket műtöttek ki egy nő gyomrából (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Enni már egyáltalán nem volt képes, amikor kórházba került, teljesen kimerült volt – írja a Daily Mail. Miután a saját lábán besétált, egy hét múlva műtötték meg, ha hamarabb teszik, végzetes lehetett volna. Rengeteg vérre és infúzióra volt szüksége. 

A gyomrából többek között 69 nyakláncot, 80 fülbevalót, 46 érmét és 11 orrgyűrűt távolítottak el. A nő a különös acuphagia nevű betegségben szenved, amely arra készteti, hogy nem emészthető tárgyakat nyeljen le.