Műteni kellett a nőt, aki több mint 100 ékszert és érmét nyelt le

gyomor műtét India ékszer Acapuhagia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös betegséggel küzd az a nyugat-bengáli, indiai nő, aki számos ékszert, érmét, órát nyelt le nemrégiben. A holmik a testvére üzletéből származtak, és műtéti úton kellett őket eltávolítani. 

53 ezer font, azaz több mint 19 millió forint értékű ékszert, órát és érmét találtak az orvosok egy nyugat-bengáli, indiai nő gyomrában.

Az asszony lenyelte a tárgyakat, amelyek többnyire a testvére házából, valamint a saját otthonukból származtak. A nő anyja elmondta: észrevette, hogy eltűnnek a sárgarézből és aranyból készült holmik, de nem gondolta, hogy a lánya tünteti el őket.

Ékszereket műtöttek ki egy nő gyomrából (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Enni már egyáltalán nem volt képes, amikor kórházba került, teljesen kimerült volt – írja a Daily Mail. Miután a saját lábán besétált, egy hét múlva műtötték meg, ha hamarabb teszik, végzetes lehetett volna. Rengeteg vérre és infúzióra volt szüksége.

A gyomrából többek között 69 nyakláncot, 80 fülbevalót, 46 érmét és 11 orrgyűrűt távolítottak el. A nő a különös acuphagia nevű betegségben szenved, amely arra készteti, hogy nem emészthető tárgyakat nyeljen le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.