Ezért ne tartsd vissza soha a vizeletedet

Forrás: Shutterstock -
vizelet vesekő inkontinencia vizelet-visszatartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is gyakran visszatartod a vizeletedet, mert esetleg nincs időd vagy lehetőséged elmenni vécére? Sajnos ezzel az egészségedet kockáztatod. Nézzük, hosszú távon milyen betegségeket idézhet elő a vizelet-visszatartás!

Fertőzés, gyulladás

A vizelet visszatartása során baktériumok juthatnak a húgycsőből a húgyhólyagba, onnan pedig a vesébe. Ez komoly fertőzéseket, illetve gyulladást okozhat, és vesebetegséget is előidézhet. Ha már fertőzésed van, azzal, hogy visszatartod a vizeletet, csak még egy lapáttal ráteszel: a baktériumok nem tudnak távozni, csak tovább szaporodnak.

Vesekövek

Vannak emberek, akik hajlamosak a vesekőre. Ha pedig ők a vizeletüket is gyakran visszatartják, csak növelik a kialakulásának a kockázatát. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy a húgyvezetékbe kerülő apró kövek mekkora fájdalommal járnak...

Nem szabad visszatartani a vizeletet Forrás: Shutterstock

Inkontinencia

A vizelet visszatartása során gyengülnek a hólyag tartóizmai, amelyek arról gondoskodnak, hogy ne szivárogjon a vizelet. Ha ez meggyengül, akkor később inkontinencia alakulhat ki, amely nagyon kellemetlen – írja a The Sun.

Nyaralóval lepheti meg II. Erzsébet Harry hercegékethttp://www.life.hu/sztarok/20190730-nyaraloval-lepheti-meg-ii-erzsebet-harry-hercegeket.htmlNyaralóval lepheti meg II. Erzsébet Harry herceget és családját – értesült a brit sajtó. TV + Sztárok--A bíróság szerint Katy Perry koppintott a Dark Horse című daláhozhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-a-birosag-szerint-katy-perry-koppintott-dark-horse-cimu-dalahoz.htmlEgy Los Angeles-i bíróság hétfői döntése szerint Katy Perry egy keresztény rapper dalából másolt részleteket Dark Horse című, 2013-as slágeréhez. TV + Sztárok--Lil Nas X rapper slágere megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordjáthttp://www.life.hu/sztarok/20190730-lil-nas-x-rapper-slagere-megdontotte-a-despacito-es-mariah-carey-rekordjat.htmlLil Nas X amerikai rapper Old Town Road című dala megdöntötte a Despacito és Mariah Carey rekordját: 17 hete áll első helyen az amerikai Billboard Hot 100-as slágerlistán. TV + SztárokOrigoKenderesi Tamás hamarosan hazatérhet Dél-Koreábólhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-kenderesi-tamas-hamarosan-hazaterhet-del-koreabol.htmlCsütörtökön hazajöhet Dél-Koreából a korábban szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás. TV + Sztárok--Ennyit változott Tóth Vera az elmúlt 7 évbenhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-ennyit-valtozott-toth-vera-az-elmult-7-evben.htmlSokáig küzdött a súlyával Tóth Vera énekesnő. Az utóbbi időben azonban rengeteget fogyott, később pedig a szerelem is rátalált. Nagyon boldognak tűnik. Most megmutatta, mennyit változott a külseje az elmúlt 7 évben. TV + Sztárok--Orlando Bloom már túl öregnek tartja magát Legolashozhttp://www.life.hu/sztarok/20190730-orlando-bloom-mar-tul-oregnek-tartja-magat-legolashoz.htmlSorozatot forgatnak A Gyűrűk Ura című történetből. Milliók rajongtak az egyik tünde, Legolas szerepében tündöklő Orlando Bloomért, ám ő ehhez már túlkorosnak tartja magát. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.