Segítsünk a szívbeteg, kritikus állapotú újszülötteknek, hogy születésük után a legjobb ellátásban részesülhessenek.

Szívbeteg gyermekek részére fontos speciális inkubátorra indított gyűjtést más civil szervezetekkel a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) – adta hírül az MTI

Az új eszköz egy speciális nyitott inkubátor, amelynek beszerzéséhez 2,2 millió forintra lenne szükség - mondta Soós Anita, a FICSAK munkatársa az M1 csatornán vasárnap.

A nyitott inkubátor, amelyet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben helyeznének üzembe, nagy segítséget jelentene az orvosoknak az újszülötteknél szükséges szívműtéteknél.

Speciális inkubátorra indítottak gyűjtést a szívbeteg újszülöttek részéreForrás: Thinkstock

Magyarországon kb. 18-20.000 gyermek él valamilyen szívfejlődési rendellenességgel, amelyek között vannak enyhék, de vannak egészen súlyosak is. Gyakran már újszülött korban operációra kerül sor. A műtétek száma éves szinten meghaladja a 700-at. Ezeknek, az éppen néhány kilós, pici babáknak a szívműtétjéhez speciális inkubátorra van szükség.  

Az  adjukossze.hu honlapon december 3-ig várják az adományokat, eddig az egy hete tartó akcióban a tervezett összeg több mint 60 százaléka gyűlt össze.