A 28 éves sportoló terhessége alatt kapott sztrókot: "Ha Ő nincs, nem tudom, hogy bírom ki"

terhesség stroke röplabdás sportoló Szabó Barbara röplabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabó Barbara, a DVTK röplabdázója a minap hivatalos Instagram-oldalára egy megindító bejegyzést tett közzé, amelyben bevallotta, hogy egy évvel ezelőtt, terhessége 25. hetében agyvérzést kapott.

A lány 28 éves volt, amikor sztrókot kapott. Az agyvérzés következtében a bal oldala lebénult, a lába teljesen, a kezei pedig körülbelül hetven százalékosan. Az intenzív osztályon kezelték hetekig.

"Sajnos kaptam pár epilepsziás rohamot is ajándékba a kórházi bentlétem másnapján, volt eszméletvesztéssel járó roham is, mit ne mondjak nem volt kellemes"

- írta a posztjában.

Négy hétig volt kórházban, ezidő latt fürdették, pelenkázták őt, és rendszeresen kapta az infúziót. Két hét után ülhetett fel az ágy szélére pár perc erejéig, már ez olyan érzés volt számára, mintha lefutott volna egy maratont. Egy darabig csak járókerettel tudott menni, azonban a borzalmak ellenére szerencsés helyzetben volt, ugyanis a méhében növekedő kislányának semmi baja nem lett.

"Minden egyes nap sírtam. Sírtam, hogy fogok-e járni újra? Ha igen, akkor járókerettel vagy bottal? Zokogtam, hogy Zorkát hogy fogom szoptatni, ringatni, tologatni a babakocsiban? Zokogtam, hogy fogok vele játszani, fogócskázni... borzasztó volt lelkileg. Fizikai fájdalmam nem volt, de lelki annál inkább"

- írta a posztjában.

Szabó Barbarát 2018 karácsonyán engedték ki a kórházból, 2019 február 22-én pedig programozott császáros eljárással világra hozta a kis Zorkát. A lánynak sikerült úgy felépülnie egy év alatt, hogy visszatér a pályára, és újra röplabdázni fog, a Bors információi szerint szombaton lesz az első meccse.

Posztja nem lájkvadászat vagy önsajnálat céljából íródott, csak azért, hogy megossza történetét az emberekkel.

"...Eltelt egy év és nem az, hogy újra járok, hanem újra sportolok, RÖPLABDÁZOM! És hálát adok még ezért a bazi nagy pofonért is! Mert felnyitotta a szemem!

HÁLÁT KELL ADNI MINDEN EGYES NAPÉRT!"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#zoralány

Barbi Tamas-Szabo (@barbiszabo) által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.