Egy friss tanulmány szerint a poligám házasságokban nagyobb az anyagi bőség, és a gyerekek is egészségesebbek.

A tanulmány Monique Borgerhoff professzor közel húszéves kutatásán alapul. Egy nyugat-tanzániai falut vizsgált, az ott történt összes születésre, halálre, házasságra és válásra vonatkozó adatokat elemezte két évtizeden át.

Azt a megállapítást vonta le, hogy a többszöri házasság valójában megnöveli a nők egészségét és jóllétét: mind pénzügyi, mind társadalmi szempontból, sőt, még gyermekeik túlélési esélyeit is megsokszorozza.

Kutatók állítják: A többszöri házasság jót tesz a nők egészségénekForrás: Shutterstock

Megállapította, hogy a nők fizikai állóképességének is jót tehet a többszöri házasság, a férfiak egészségi állapota azonban romlik emiatt. A kutatásból kiderült, hogy a többnejűség leginkább a szegény területekre jellemző, ahol kevés az élelmiszer, sok a munka, és szűkösek a lehetőségek. -írja a Ragazze.

"Ha választhatunk, hogy egy olyan férfihoz megyünk, akinek 180 tehene és rengeteg földje van, de sok felesége, vagy pedig egy szegény férfit választunk, aki számára az egyetlenek vagyunk, talán az előbbi opció mellett döntünk" - mondta a kutatást vezető antropológus.