Nehezen viseli az önkéntes karantént a 100 éves Bálint György, az ország Bálint gazdája. Felesége, Antónia elmondta, hogy Gyuri bácsi legfeljebb a ház körül tevékenykedhet, az előadásait le kellett mondania. 

"Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova. A 101. életévéhez közelítve is hiperaktív, de legalább a koronavírus-veszély miatt lemondott minden előadást. A kertben ténykedhet csak, a család szigorú karanténra ítélte, mert féltjük" - mesélte a Blikknek Antónia. 

Fotó: csudai Sándor/Origo

"Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám" - tette hozzá Bálint György.

"Éppen a szőlőt metszem, kihasználom a jó időt. A karantén nélkül is sokan mondták, hogy pihenjek többet, de nem tudok. Már reggel a számítógépnél ülök, válaszolok a levelekre. Ezt most is megtehetem mindennap, de az utcára nem engednek a szeretteim, az unokáimtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt" - mondta az ország kedvenc kertésze.