Kutatók állítják: nem feltétlenül a száraz köhögés a koronavírus első tünete

Forrás: Shutterstock -
járvány COVID-19 köhögés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben úgy tudjuk, hogy a koronavírus első és legmarkánsabb tünetei a száraz köhögés, fáradékonyság és magas láz, vuhani kutatók szerint azonban oda kell figyelni az étvégytalanságra és a hasmenésre is, mert sok esetben ezek jelzik, hogy elkaptuk a fertőzést.

Az EurekAlert folyóiratban közzétett tanulmány szerint a koronavírus első tünetei között gyakran szerepel emésztőrendszert érintő panasz, mint amilyen a hasmenés és az étvágytalanság. A kutatásba Hupej tartomány fertőzöttjei vettek részt, akik fele arról számolt be, hogy jelentkeztek náluk ezek a tünetek, azonban csak a légzőszervi panaszok után kezelték őket.

Forrás: Shutterstock

Lei Pan, a Bincsoui Orvostudományi Egyetem kutatói szerint új protokollra lenne szükség, azaz az emésztőrendszeri panaszok esetében is vizsgálni kellene a fertőzöttséget - idézi a tanulmányt az egészségkalauz.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.