Koronavírus: a legrosszabbkor jött a hidegfront

Forrás: MTI/Varga György -
immunrendszer hidegfront COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén még tavasz volt, hétfőn pedig már az országban több helen is esett a hő és mínuszokat lehetett mérni. A meteogyógyász szerint a hideg nagyon rosszkor jött, ugyanis gyengíti az immunrendszerünket, és fogékonyabbá válunk a koronavírus-fertőzésre is. 

"Az erős lehűlés nem tesz jót az immunrendszernek. Könnyen elkaphatunk bármilyen felsőlégúti megbetegedést. A hét hátralévő részében a változékony időjárás miatt fokozott terhelésnek van kitéve a szervezetünk" – mondta a Borsnak dr. Pintér Ferenc meteogyógyász.

"A tavaszi napokat váltó hideg időjárás megviselheti a szervezetünket, ezért öltözzünk fel melegen, ha netán ki kell mennünk az utcára. Csütörtöktől érkezik a felmelegedés, ami nagy hőingadozást jelent az utóbbi napokhoz képest, ez pedig szintén legyengítheti a szervezetünket" - tette hozzá a szakember.

Forrás: MTI/Varga György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.