Ezért lehet pozitív a gyógyultak koronavírus-tesztje

járvány teszt koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyógyult betegek koronavírus-tesztje is pozitív lett, ám nem feltétlen arról van szó, hogy újra megfertőződtek. Íme a magyarázat a jelenségre!

Több olyan esetet is tapasztaltak Dél-Koreában, amikor gyógyult betegek koronavírus-tesztje lett pozitív. Ezért elindultak a találgatások: vajon aki átesett a betegségen, könnyen újra megfertőződhet?

Megvan a magyarázat a gyógyult betegek pozitív tesztjére. Forrás: Shutterstock

A WHO szóvivője azonban elmondta, valószínűleg arról lehet szó, hogy a gyógyulási folyamat részeként a még fertőzött tüdősejtek maradványai és egyéb vírusmaradványok távoznak, ami teljesen természetes, ám ezért jelezhet pozitív eredményt a teszt - írta a Science Alert.

Aki elkapja a vírust, nagyjából egy hétre rá kezd a szervezete antitestet termelni. Azt azonban egyelőre nem tudni, ebből keletkezik-e annyi, hogy a visszafertőződést is meggátolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.