Három hétig kómában feküdt az első New York állami koronavírusos

kóma New York koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 50 éves férfinak köhögéssel kezdődött a betegsége, ám akkor még senki sem gondolt a koronavírusra. Majd hirtelen az állapota rohamosan romlani kezdett, három hétig kómában volt. Most elmesélte, pontosan mi is történt vele.

Lawrence Garbuz ügyvédként dolgozik New Yorkban, ő volt az állam nulladik betege, azaz elsőként nála diagnosztizálták a koronavírust. A kezdeti tünetek február 28-án jelentkeztek, orvosa és ő is azt hitte, csak megfázás. Azonban nem sokkal később nehézlégzése lett, így egy bronxville-i kórházba vitték, de azt gondolták tüdőgyulladás, és egy sima kórterembe került.

Március 2-án diagnosztizálták nála a koronavírust, ezzel ő lett az első hivatalos fertőzött New York államban. A férfi állapota egyre rosszabb lett, felesége egy manhattani kórházba szállíttatta, ahol Garbuz kómába esett.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezután próbálták visszavezetni, kivel került kapcsolatba a férfi. Kiderült, hogy sok embert megfertőzött. A családjával, a barátaival, a zsinagógába járó emberekkel, orvosokkal, más betegekkel is érintkezett, közülük sokaknak pozitív lett a tesztje. Garbuz azóta felébredt a kómából, és legyőzte a vírust, március végén pedig elhagyhatta a kórházat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.