Az 50 éves férfinak köhögéssel kezdődött a betegsége, ám akkor még senki sem gondolt a koronavírusra. Majd hirtelen az állapota rohamosan romlani kezdett, három hétig kómában volt. Most elmesélte, pontosan mi is történt vele.

Lawrence Garbuz ügyvédként dolgozik New Yorkban, ő volt az állam nulladik betege, azaz elsőként nála diagnosztizálták a koronavírust. A kezdeti tünetek február 28-án jelentkeztek, orvosa és ő is azt hitte, csak megfázás. Azonban nem sokkal később nehézlégzése lett, így egy bronxville-i kórházba vitték, de azt gondolták tüdőgyulladás, és egy sima kórterembe került.

Március 2-án diagnosztizálták nála a koronavírust, ezzel ő lett az első hivatalos fertőzött New York államban. A férfi állapota egyre rosszabb lett, felesége egy manhattani kórházba szállíttatta, ahol Garbuz kómába esett.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

"Egy egészséges, élettel teli ember a semmiből, egy éjszaka alatt, hihetetlenül gyorsan lebetegedett. Tudom, hogy most már ez nem olyan meglepő, de akkor sokkoló volt számomra"  - mondta az asszony az NBC-nek.

Ezután próbálták visszavezetni, kivel került kapcsolatba a férfi. Kiderült, hogy sok embert megfertőzött. A családjával, a barátaival, a zsinagógába járó emberekkel, orvosokkal, más betegekkel is érintkezett, közülük sokaknak pozitív lett a tesztje. Garbuz azóta felébredt a kómából, és legyőzte a vírust, március végén pedig elhagyhatta a kórházat.