Koronavírus: Spanyolország második napja nem jelentett új halálesetet

Forrás: Shutterstock -
Spanyolország haláleset koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spanyolországban második napja nem jelentett koronavírus okozta halálesetet az egészségügyi minisztérium, miközben több tartomány is jelezte kedden, hogy ettől eltérő adatokat továbbított a tárcának - írja az MTI.

A minisztérium napi tájékoztatása szerint eddig 27 127 ember veszítette életét a járvány során, az áldozatok száma 34-gyel emelkedett az elmúlt egy hétben.

Verónica Casado, Kasztília és León egészségügyi tanácsosa sajtótájékoztatóján értetlenségét fejezte ki a jelentéssel kapcsolatban, mivel ebben a tartományban hétfőn és kedden is ketten haltak bele a fertőzésbe.

Koronavírus: Spanyolország második napja nem jelentett új halálesetet Forrás: Shutterstock

A madridi autonóm közösség két nap alatt 33 halálos áldozatokról adott hírt.
"A tartományoktól kapott adatokat közöljük, igaz ugyan, hogy néhol lehetnek késések, de ennek nem kellene eltérést jelentenie" - reagált Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi sajtótájékoztatóján.

A szaktárca jelentésében 137 új regisztrált koronavírus-fertőzöttről számolt be. A vizsgálatokkal igazolt esetek száma 239 932.

A kormány keddi ülésén elfogadta azt az előterjesztést, amelyben hatodszorra, és ezúttal utoljára kezdeményezi a parlamentnél a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot meghosszabbítását, ezúttal június 21-ig.

A március 15. óta érvényben lévő szükségállapot felhatalmazást ad a kormánynak rendkívüli intézkedések bevezetésére a járványügyi védekezésben, ilyen például az állampolgárok szabad mozgásának korlátozása.

A parlament heti ülésén várhatóan jóváhagyja az indítványt, miután a kormány megállapodott az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárttal a javaslat támogatásáról. A kisebbségi koalíció kezdeményezését támogatja a Baszk Nacionalista Párt (PNV), elfogadását tartózkodással segíti a függetlenségpárti Katalán Köztársasági Baloldal (ERC).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.