Varga Miklósnak az elmúlt évek túlhajszoltsága kis híján a hangjába került. Az énekest némaságra ítélték, miután bevérzett hangszála: orvosa még azt is megtiltotta, hogy suttogjon.

Varga Miklósnak a tavalyi évben volt, hogy napi két fellépésen kellett helytállnia. A túlhajszoltság nem maradt következmény nélkül, ugyanis többször is berekedt, majd egyszer úgy érezte, teljesen elfáradtak a hangszálai.

"Elkezdtem használni a singer-oilt, ezt magyarul énekes olajnak ismerik a szakmában. Különleges gyógynövényekből készítik és valóban nagyon hasznos, de az én esetemben már kevésnek bizonyult. Az lett a vége, hogy egy tavaly év végi koncerten már jeleznem kellett a közönségnek, hogy van némi probléma a hangommal, így előre elnézést kértem, ha esetleg nem lenne 100 százalékos az előadásom. Szerencsére mégis nagy siker volt, a ráadás utáni ráadásszámot azonban már nem kellett volna elénekelnem. Az utolsó kitartott magas hangot már nem sikerült kiénekelnem, és azonnal éreztem, hogy baj van. Akkor vérzett be a hangszálam, és a beszédhangom is teljesen megváltozott" –  mesélte a művész a Ripostnak, aki nem sokkal az előadás után egyenesen a kórházba sietett.

Forrás: MTVA

„Először egy régi barátomat, az Operaház gégészét hívtam, majd az Operaház igazgatóját, aki azonnal elküldött egy hangszálspecialistához. Így kerültem be a János Kórházba, ahol egy szondát vezettek le a gégémhez és megállapították, hogy a jobb oldali hangszálam bevérzett. Az orvos teljes szilenciumot rendelt el, de még azt is megtiltotta, hogy suttogjak. Amikor kiderült, hogy a teljes gyógyulásig akár hónapok is eltelhetnek, kétségbeestem" – árulta el Varga Miklós.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

„Szörnyű volt, mert pont egy nappal az orvosi diagnózis után kellett volna felénekelnem a legújabb számokat, március 15-re kész akartam lenni az új albummal, hogy megjelenhessen a 100 éves Trianoni békediktátum megemlékezésre. Tehetetlen voltam, semmit nem tehettem, nem erőltethettem a hangszálaimat és hetente vissza kellett járnom a kórházba kontrollra. Csak fokozatosan terhelhettem a hangomat. Végül három hónap kellett ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljak. A tervezett novemberi kezdés helyett végül csak március elején mehettem be először ismét a stúdióba, de egy hét alatt sikerült felénekelnem az összes dalt. A szakmabeli barátaim szerint a hangom jobban szól, mint fénykorában. Nagyon sokat jelentett az a három hónap kényszerpihenő. Ekkor azonban a koronavírus csapott le ránk, így emiatt a további munkálatok elhúzódtak. Ez a személyes drámám, hogy nem a karantén ideje alatt történt a hangszálprobléma is, mert akkor be tudtam volna időben fejezni az albumot. Így viszont még vannak teendőink, de augusztusban mindenképp kijövünk vele" – zárta az énekes, aki már tudja, hogy ha úgy érzi elfáradt, pihenni kell.