Az ötéves Sophie nem tudta legyőzni a rákot, hiába küzdött hősiesen ellene. Vérével azonban jelentős áttörést érhetnek el a csontvelőrák gyógyításában.

Sophie Taylor bátran küzdött a rákkal, ám sajnos az ötéves kislány nem tudta legyőzni a betegséget. Kezelése során az egyik lábát amputálni kellett, hogy megállítsák a terjedést, de sajnos így sem sikerült megmenteni.

Szülei a kislány halála után felajánlották a szöveteit és a DNS-ét kutatási célokra. Ez pedig nagy áttörést hozhat a gyermekkori osteosarcoma gyógyításában.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

Dr. Darrell Green, a kutatás vezetője szerint a vérminta jelentős szerepet játszhat a rákot terjesztő sejtek lokalizáláshoz.

„Ezek a sejtek lehetőséget adtak nekünk az elsődleges csontrák terjedését okozó genetikai mozgatórugók azonosításához" - mondta el az orvos a Mirrornak.

Ennek alapján már elkezdtek kifejleszteni egy fehérje alapú gyógyszert, amely lelassítja az elsődleges daganat növekedését, és megakadályozza a tüdőbe jutását.

Sophie szülei számára nem volt kérdés, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy más gyerekek életét megmentsék.

„Nem haboztunk felajánlani Sophie daganatát, DNS-ét és RNS-t. Büszkék vagyunk arra, ahogy harcolt, és még inkább arra, hogy hozzájárult az életmentő kutatásokhoz." – mondta el az édesapa.