Kistestvére mentette meg a négyéves Emma életét

Forrás: Shutterstock -
leukémia testvér donor gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyéves Emma a leukémia legritkább és egyik legagresszívebb fajtájával küzd. Egyetlen megoldás a csontvelő átültetés. Szerencsére öccse tökéletes donornak bizonyult, így a kislány a gyógyulás útjára léphetett, de hosszú út áll még előtte.

Teljesen összetört a család, amikor kiderült, hogy kislányuknak leukémiája van, mégpedig az egyik legagresszívabb fajta. Gyakorlatilag ez a betegség két év múlva halállal végződik a legtöbb esetben, kezelése nagyon drága és bonyolult.

Az egyetlen megoldás a csontvelő átültetés, ehhez azonban donor szükséges. Isteni csoda, hogy Emma kisöccse 10/10-es donornak bizonyult, ami azt jelenti, hogy tökéletesek a sejtjei a kislány számára.

Ennek köszönhetően Emma a gyógyulás útjára lépett a beavatkozás után. Eddig jók az eredményei, de még várni kell, míg biztosan elmondható, hogy a szervezete befogadja az új sejteket.
A család életét nehezíti, hogy az apuka a koronavírus miatt elveszítette munkáját. Ráadásul nem is tud még egy darabig dolgozni, mert a gyerekekkel muszáj otthon maradnia.
Szerencsére rengeteg segítséget kapnak, amiért nagyon hálásak.

Ha valaki szeretné támogatnia őket, azt az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:
Közlemény: Adomány Emmának
11600006-00000000-58480645 Tóth Zsuzsanna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.