11 napig élt az a kisbaba, aki a karantén alatt született - Fotó

halál kisbaba szívbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tragikus történetét mesélte el nemrég egy Walesben élő nő, aki mindössze 11 napig lehetett édesanya. 

Sophie Murfin terhessége teljesen normálisan alakult egészen a 20. hétig, ekkor azonban az ultrahang-vizsgálat után Bristolba küldték, mert rendellenességet találtak a kisbaba fejlődésében.

Kiderült, hogy a kicsi Hypoplastikus bal szívfél szindrómában szenved, vagyis nem fejlődik rendesen a bal szívfele. Ez sajnos életveszélyt jelentő betegség, amelyre nincs gyógymód, ezért az orvosok elmondták az anyának: noha a kislányát világra fogja tudni hozni, a kicsi nem fog tovább élni néhány napnál.

Forrás: Origo

Ennek ellenére azonban azt tanácsolták neki, csinálja végig a terhesség hátralevő részét, élje meg a közösen eltölthető perceket, tapasztalja meg az anyaságot, amíg még megteheti. Biztosították arról, hogy a kicsi semmi fájdalmat nem fog érezni, így nem kell attól aggódnia, hogy rosszat okozna neki.

"Mindennél jobban vágytam rá, hogy anya lehessek, szerettem volna kiélvezni a terhesség minden percét, és a szakemberek is bátorítottak erre. Ehhez azonban meg kellett emésztenem, hogy Violet soha nem fog a szemem láttára felnőni" - írta meg a Wales Online.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.