3 szuper hatékony házi gyógymód felfázás ellen

felfázás tippek házi gyógymód gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan beköszönt az ősz, ezzel együtt a felfázós időszak is. Ha megtörénik a baj, íme néhány szuper hatékony házi gyógymód a felfázás kezelésére.

Különböző statisztikák alapján a nők 50 százaléka átesett már felfázáson, 10-15 százalékuk többször is.

A felfázás fájdalmas tünetekkel járhat, melyért a E-coli baktérium a felelős. Ha sűrűn kell pisilned, szúr vagy nyom az alhasad és csíp a vizelet, akkor szinte biztos, hogy felfáztál.

Ha megtörtént a baj, ezeket tudod tenni ellene, házilag:

Csalántea

A csalántea az egyik leghatékonyabb gyógynövény, melyet felfázás esetén fogyaszthatsz. Ha teheted, ne a filteres változatát fogyaszd, hanem a gyógynövényboltokban beszerezhető szárított csalánlevelet. Forrázz le egy bő maroknyi szárított levelet fél liter forró vízzel, hagyd állni 10-15 percig, majd szűrd le és már fogyaszthatod is. Igen intenzív az íze, amit citrom levével vagy mézzel ízesíthetsz.

A csalántea az egyik leghatékonyabb gyógynövény, melyet felfázás esetén fogyaszthatsz Forrás: Shutterstock

Meleg vizes palack

A melegvíz enyhülést okozhat a fájdalmaidra. Az estét zárd egy melegvizes ülőfürdővel, majd egy jó meleg takaró alá bújj be és tegyél a hasadra melegvizes palackot.

Sok folyadék

Alap dolog, hogy naponta minimum két liter vizet kellene inni, felfázás esetén azonban fokozottan érdemes figyelni a folyadék bevitelre. Igyál minél több szénsavmentes ásványvizet, ugyanis a híg vizelet kevésbé kedvező a baktrériumok számára, valamint a gyakori pisiléssel hamarabb távoznak a szervezetedből a kórokozók.

Felfázás esetén azonban fokozottan érdemes figyelni a folyadék bevitelre Forrás: Shutterstock

C-vitamin

Ha felfáztál, a C-vitamin egy igazi csodaszer lehet a számodra. Fogyassz napi 1000 milligram C-vitamint, így savas kémhatásúvá teheted a vizeletedet, ami meggátolja a baktérium szaporodását.

Ha a fent említett házi praktikák ellenére sem múlnak a tünetek, mindeképpen keresd fel háziorvosodat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.