Döbbenet: feketén árulnak az interneten koronavírus-gyógyszereket

Forrás: Thinkstock -
gyógyszer feketepiac koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedvező áron, vény nélkül hirdetnek koronavírus elleni gyógyszereket az interneten. Ám ez igen veszélyes lehet, sőt akár halálos is.

Interneten rendelhető például a Remdesivir nevű koronavírus elleni szer, amit egyébként a kórházban infúzióval adnak be a betegeknek, itt pedig tabletta formájában kapható, ez már önmagában gyanús. De lehet vásárolni Favipiravirt vagy Klorokint is.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

A Ripostnak az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója elmondta, rendkívül veszélyes lehet, ha ezeket otthon vesszük be, akár az életünket is kockáztathatjuk.
A Favipiravir hazánkban még tesztelés alatt áll, a Klorokinról pedig bebizonyosodott, hogy súlyos szívritmuszavart okoz.

Dr. Szentiványi Mátyás hozzátette, olyan is előfordult, hogy nem az a termék volt a dobozban, amint ami a csomagoláson szerepelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.