Koronavírus: Ritka tünetek, amik a fertőzöttségről árulkodnak

Forrás: Shutterstock -
betegség tünet COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ízlés és szaglás elvesztése, valamint a makacs köhögés és láz egyértelműen a koronavírus alaptünetei, de ezeken túl is van pár olyan, amikről nem is hinnéd, hogy a Covid-19 értük a felelős.

A koronavírussal már jó pár hónapja együtt élünk, ám még mindig csak épp, hogy ismerni véljük ezt a vírust. Nem csoda hát, hogy időről időre újabb információk derülnek ki róla.

A fertőzöttség legáltalánosabb tünetei: magas láz, makacs köhögés, ízlés és szaglás elvesztése, fejfájás. Ám ezeken kívül is akadnak ritkább testi jelei a Covid-19 vírusnak, ezeket szedtük össze.

Koronavírus: Ritka tünetek, amik a fertőzöttségről árulkodnak Forrás: Shutterstock

Covid-lábujj és kiütések

Az amerikai dermatológiai szövetség vette észre, hogy sok koronavírus-fertőzöttnél figyelhető meg megduzzadt lábujj, ami lehet piro, de akár lilás színű is. Ezzel függhet össze, hogy vannak, akik duzzanatokra, teljes testet beborító, himlőre emlékeztető kiütésekre panaszkodnak.

Hasmenés

A vírusos fertőzésekre jellemző tünet a gyomor és a belek túlműködése, fájdalma és az ezzel járó hasmenés.

Zsibbadás

Több koronavírusos beteg számolt már be a Twitteren furcsa zsibbadásról, bizsergető érzésről. Az orvosok szerint ez egyfajta idegrendszeri autoimmun reakció lehet.

Ezeken túl tünet lehet még a szemben tapasztalt szúró, égő érzés, a napokon át tartó csuklás, a tompább hallás is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.