Koronavírusban elhunyt a pék, aki ingyen adta a kenyeret a járvány idején

Forrás: Thinkstock -
pék koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a milánói pék, aki a járvány kirobbanása óta minden nap ingyen osztogatta a kenyeret, pékárut a rászorulóknak. A férfi koronavírusban halt meg.

A 76 éves pékként dolgozó Gianni Bernardinello úgy döntött a járvány kirobbanásakor, hogy ő is segít az embereken amennyire tud. Minden nap friss pékárult, kenyeret, pizzát rakott ki az üzlete elé, amit ingyen kínált azoknak, akik elveszítették a munkájukat a koronavírus miatt.

A fotó illusztráció. Forrás: Thinkstock

Lánya szerint az édesapja minden nap bement a pékségbe és dolgozott, hiába mondták neki a családtagjai, hogy néha pihenjen. Csakhogy sajnos a férfi is elkapta a koronavírust, és a betegség elvitte.

„Azt mondta, segítenünk kell, amíg tudunk. Az embereknek mindig szüksége lesz kenyérre" – mondta lánya, Samuela Bernardinello New York Times-nak. A nő úgy döntött, továbbviszi édesapja üzletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.