Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília hívta fel itthon a figyelmet arra, hogy ne halasszuk az utolsó pillanatra a karácsonyi bevásárlást, és ne bóklásszunk feleslegesen az üzletekben, célirányosan vegyük meg az ajándékokat, lecsökkentve így az esetleges koronavírus-fertőzés kockázatát. Nos, ezt egy friss angol kutatás is alátámasztja.

Egy új tanulmány szerint minden ötödik koronavírusos beteg járt plázában vagy hipermarketben megbetegedése előtt. A koronavírus megfertőződéssel kapcsolatos kutatás tehát rávilágított, hogy a karácsonyi bevásárlókörutak nagy rizikófaktort jelenthetnek, hiszen többek között nagy tömegben nehéz betartani a két méter távolságot.

Egy új tanulmány szerint minden ötödik koronavírusos beteg járt plázában vagy hipermarketben megbetegedése előttForrás: AFP

A listán második helyen állnak a középiskolák, ezt követik a kórházak és az idősotthonok. A Public Health England kutatásában a november 9-15. között megfertőződött, közel 130 ezer ember szociális kapcsolatait és szokásait vizsgálta – írja a Mirror.