Halálos ágyán szülte meg fiát a Covid-fertőzött édesanya

Forrás: Shutterstock -
szülés anya koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodával határos módon szülte meg kisfiát a Covid-fertőzött édesanya, aki lélegeztetőgépre volt kötve. Később elhunyt a betegségben.

A 36 éves orosz Svetlana Sorochinskaya vélhetően akkor kapta el a koronavírust, amikor a szívműtéten átesett édesapját látogatta meg a kórházban, aki Covid-fertőzésben elhunyt miután kiengedték.
Amikor a nőnek pozitív lett a tesztje, a szülészet helyett a Covid-osztályra került. Hat héttel a kiírt időpont előtt megszülte kisfiát, Kirey-t.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Sajnos azonban a szülés után néhány órával meghalt koronavírusban. Sőt, Svetlana édesanyja is elhunyt a vírusfertőzés következtében.

A halálesetek miatt vita alakult ki arról, hogy az újszülött kihez kerüljön, mivel az anya nem nevezte meg az apát, és két férfi is azt állítja, tőle van a gyerek. Ráadásul a csecsemő az egyedüli örököse két értékes szentpétervári ingatlannak - írta a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.