Ha ezeket a tüneteket tapasztalod magadon, valószínűleg már átestél a koronavíruson

Forrás: Shutterstock -
betegség tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokaknál teljesen tünetmentesen zajlik le a koronavírus, és azt sem tudják, hogy átestek rajta. Viszont most kiderült, milyen tünetek jelentkezhetnek a vírus lezajlása után.

Gyakran nem múlik el nyomtalanul a koronavírus 10-14 nap után sem, noha a beteg már úgy érzi, felépült. Sőt az is lehet, hogy az illető észre sem vette, hogy megfertőződött, mert vagy nagyon enyhe (náthához hasonló) tünetei voltak vagy éppenséggel semmi.

Ám az ő esetükben is lehet utóhatása a vírusnak. Ilyen például a nehezen múló szárazköhögés. Az amerikai járványügyi hatóság szerint ugyanis a pozitív teszttől számítva 14-21 napig is tapasztalható ez a tünet, a betegek 43 százalékánál ugyanis fennállt.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezenkívül sok koronavírusos beteg arról számolt be, hogy hiába gyógyult már meg, megmaradt a fáradékonyság és az aluszékonyság. Sőt igen gyakran feltűnő hajhullás jelentkezik. Egy nőnek például gyakorlatilag az össze haja kihullott a Covid után.

Ezenkívül a vírus szívizomsejteket is megtámadhatja, a betegek 78 százalékánál kialakult valamilyen probléma. Sokaknál ez észre sem vehető, de valakinél például szívritmuszavar volt megfigyelhető – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.