Az interneten furcsa dolog kezdett el terjedni, olyan emberek álltak elő, akikkel valami egészen megmagyarázhatatlan dolog történik, ha megérintik a mellbimbóikat.

Normál esetben a mellbimbó érintése szexuális izgalmat vált ki, de vannak, akiknél semmilyen hatással sincs. Az azonban, hogy egyeseknél ez megmagyarázhatatlan szomorúság érzetet kelt, teljesen új. olvasható a Daily Star oldalán.

A "szomorú mellbimbó-szindrómának" nevezett jelenségről egy TikTok felhasználó beszélt nyíltan. Feltette a kérdést is, hogy ezzel egyedül van-e.  

Forrás: Shutterstock

Úgy tűnik, nem, mivel több ezer komment érkezett a videó alá, melyben sokan megosztották negatív tapasztalataikat: melankóliát, idegességet, hirtelen depressziót éreznek, ha mellbimbóikat megérintik. 

Ilyenkor hirtelen szomorúságot kezdek el érezni - írta az egyik hozzászóló.

 

Mi állhat a "szomorú-mellbimbó szindróma" hátterében?

Egyes orvosok szerint összefüggésbe hozható azzal az állapottal, amit a szoptató nők éreznek olykor: szomorúság, önutálatot lesz urrá rajtuk szoptatás alatt és után.

Vannak olyan bizonyítékok is, amelyek arra utalnak, hogy kis mértékben ugyan, de csökken a dopamin szint, amikor stimulálják a mellbimbót.