Koronavírus-szövődmény: összeomlott a 15 éves Gergely keringése

Forrás: Shutterstock -
betegség szövődmény koronavírus-fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő esetről számolt be egy magyar család, akik átestek a koronavíruson. 

A Borbély család több ízben átesett a koronavíruson. Először a család két idősebb gyermeke, a 19 és 23 éves lányok kapták el a fertőzést, majd a családfő következett, utánuk pedig a 15 éves Gergely, még októberben. Ahogy az édesanya, Krisztina mondja: minden intézkedést betartottak, komolyan vették a kormány utasításait, mégis megtörtént a baj.

Gergely tünetei 3 nap alatt elmúltak, ám egy hónappal később rémisztő dolgok történtek vele.

A fiúnak először megduzzadt a nyaka, majd, belázasodott.

Eleinte mandulagyulladással kezelték, harmadnapra azonban újabb tünetei lettek: tele volt a tenyere vörös kiütésekkel és bevérzett a szeme. Felmerült, hogy ennek talán köze lehet a korábbi koronavírus-fertőzéséhez, ezért kapott egy másik antibiotikumot és Aspirint.

Édesanyja elmondása szerint azonban a lázát sehogy sem lehetett levinni. Csak hűtőfürdővel tudták lecsökkenteni 40 fokról, ezt követően azonban Gergely arra panaszkodott, hogy melege van - ám egyáltalán nem izzadt, cserébe viszont szürke foltokat látott és hallucinált. Ekkor kérték a háziorvos segítségét, aki azonban hamar felismerte, hogy hiába van megfelelő felszerelése, Gergelynek kórházi ellátásra van szüksége.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Intenzív osztályra került, ahol több PCR-tesztet csináltak, de egyik sem volt pozitív. A szakemberek Epstein-Barr vírusra gyanakodtak, de végül a sokadik kórházi teszt igazolta a koronavírus-fertőzést, ám Gergely állapota csak lassan javult.

"Iszonyatosan fájtak a lábai, a hasa, ödémás lett a keze, lába, arca. Több napon keresztül infúziót és oxigént kapott. Elképesztően alacsony volt a vérnyomása. Mindenféle orvos vizsgálta és kezelte" - írja az szmo.hu

Két hetet töltött kórházban, ebből egy hetete intenzív osztályon volt. Végül Gergelynél a Covid utáni, gyerekkori, több szervet érintő gyulladást diagnosztizáltak. Azóta már jobban van, de még mindig belilul a lábfeje, ha sokat van talpon. További kontrollvizsgálatok várnak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.