Megdöbbentő esetről számolt be egy magyar család, akik átestek a koronavíruson. 

A Borbély család több ízben átesett a koronavíruson. Először a család két idősebb gyermeke, a 19 és 23 éves lányok kapták el a fertőzést, majd a családfő következett, utánuk pedig a 15 éves Gergely, még októberben. Ahogy az édesanya, Krisztina mondja: minden intézkedést betartottak, komolyan vették a kormány utasításait, mégis megtörtént a baj. 

Gergely tünetei 3 nap alatt elmúltak, ám egy hónappal később rémisztő dolgok történtek vele. 

A fiúnak először megduzzadt a nyaka, majd, belázasodott.  

Eleinte mandulagyulladással kezelték, harmadnapra azonban újabb tünetei lettek: tele volt a tenyere vörös kiütésekkel és bevérzett a szeme. Felmerült, hogy ennek talán köze lehet a korábbi koronavírus-fertőzéséhez, ezért kapott egy másik antibiotikumot és Aspirint.

Édesanyja elmondása szerint azonban a lázát sehogy sem lehetett levinni. Csak hűtőfürdővel tudták lecsökkenteni 40 fokról, ezt követően azonban Gergely arra panaszkodott, hogy melege van - ám egyáltalán nem izzadt, cserébe viszont szürke foltokat látott és hallucinált. Ekkor kérték a háziorvos segítségét, aki azonban hamar felismerte, hogy hiába van megfelelő felszerelése, Gergelynek kórházi ellátásra van szüksége. 

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock

Intenzív osztályra került, ahol több PCR-tesztet csináltak, de egyik sem volt pozitív. A szakemberek Epstein-Barr vírusra gyanakodtak, de végül a sokadik kórházi teszt igazolta a koronavírus-fertőzést, ám Gergely állapota csak lassan javult. 

"Iszonyatosan fájtak a lábai, a hasa, ödémás lett a keze, lába, arca. Több napon keresztül infúziót és oxigént kapott. Elképesztően alacsony volt a vérnyomása. Mindenféle orvos vizsgálta és kezelte" - írja az szmo.hu

Két hetet töltött kórházban, ebből egy hetete intenzív osztályon volt. Végül Gergelynél a Covid utáni, gyerekkori, több szervet érintő gyulladást diagnosztizáltak. Azóta már jobban van, de még mindig belilul a lábfeje, ha sokat van talpon. További kontrollvizsgálatok várnak rá.