Másnap meghalt a kislány, akit elküldtek a kórházból, mert negatív lett a Covid-tesztje

Forrás: Shutterstock -
betegség halál gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyéves boltoni kislányt szülei súlyos légzési nehézségekkel vitték kórházba, ám onnan hazaküldték, mert negatív lett a koronavírus-tesztje. Másnap a gyerek meghalt.

Hirtelen súlyos légzési nehézségei lettek a 13 hónapos Luna Ellora Thomasnak tavaly márciusban. Szülei azonnal kórházba rohantak vele, ahol azt gondolták az orvosok, hogy koronavírusos. Ám a tesztje negatív lett, így két nap után hazaküldték.

Szülei nagyon aggódtak, mert láthatóan a kislány alig kapott levegőt, a háziorvoshoz fordultak, aki néhány tanácsot adott nekik, hogy javíthatnak az állapotán.

Luna anyukája egész éjszaka virrasztott a kicsi mellett, ám másnap délelőtt a kislány légzése leállt. A kiérkező mentősöknek sikerült újraéleszteni, de a kórházban meghalt.

A rendőrség vizsgálja, hogy miért nem látták el a gyereket megfelelően. Kiderült az is, teljesen félrediagnosztizálták, ugyanis nem vírus, hanem baktérium támadta meg a tüdejét – írta a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.