Más tüneteket produkál az új, mutáns koronavírus: fertőzőbb és halálosabb is

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
járvány tünetek új koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberben ütötte fel a fejét az új típusú koronavírus Nagy-Britanniában, amelyről azóta kiderült, hogy fertőzőbb és halálosabb is a korábbi változatánál. Nemrég az is kiderült, hogy a tünetek is másként jelentkeznek ennél a típusnál.

A Nagy-Britanniában felfedezett új típusú, mutáns koronavírus tünetei eltérőek, mások lehetnek, mint a korábbi változat esetében - derült ki a brit statisztikai hivatal (ONS) számai alapján - olvasható az Ez a lényeg.hu oldalán.

Másként jelentkeznek az új, mutáns koronavírus tünetei Fotó: Csudai Sándor - Origo

A brit variáns esetében az egyébként legjellemzőbb tünetként emlegetett szag- és ízérzetvesztés sokkal ritkábban jelentkezik, helyette inkább a köhögés, a torokfájás, a fáradékonyság, az izomfájdalom és a láz a jellemzőbb.

Ezen felül az új mutáció 70%-al fertőzőbb, mint a korábbi típusú koronavírus. De ellene is hatásos módszer a maszk viselése, a távolságtartás, a társas érintkezések kerülése és a rendszeres kézfertőtlenítés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.