Természetes gyógymódok a hüvelygomba elleni védekezésben

Forrás: Shutterstock -
hüvelygomba természetes gyógymód micovag2021
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hüvelygomba rengeteg nő életét keseríti meg. Hála az égnek, ma már számos termék kapható, amely enyhíti a hüvelygombával járó tüneteket és segít leküzdeni az egyik leggyakrabban előforduló intim betegséget.

A patikák polcain találhatunk természetes összetevőket tartalmazó hüvelyi készítményeket is, illetve léteznek természetes gyógymódok is a hüvelygomba kezelésére, habár ezeknek a módszereknek egy részét nem célszerű készpénznek venni, és jobb fenntartással kezelni.

Az égő, viszkető érzést és a kellemetlen folyást nem lehet minden esetben a megfelelő intimhigiéniával elkerülni, elég hozzá egy legyengült immunrendszer, és máris kopogtat az egyik leggyakoribb intim fertőzés, a hüvelygomba. Nézzük meg, mit tehetsz ellene, méghozzá természetes gyógymódok segítségével.

Kamilla

A kamilla gyulladáscsökkentő hatását hüvelygomba esetén is kihasználhatod. A gyógynövény szárított virágzatából készíts ülőfürdőt: áztasd vízbe – ne forrázd! –, majd főzetet öntsd bele a habfürdő nélküli fürdővizedbe, és hagyd hatni 15-20 percig.

A kamilla gyulladáscsökkentő hatását hüvelygomba esetén is kihasználhatod Forrás: Shutterstock

Ha a nőgyógyászod irrigálást javasolt, akkor a kamillás koncentrátumot hígítva akár intimzuhanyként is alkalmazhatod.

A fürdővizedbe tegyél egy pohárnyi tengeri sót. Ez enyhíti a viszketést és a fájdalmat is.

Fokhagyma

A fokhagymát ugyan sokféle népi orvoslásban használják, de kevesen tudják, hogy erős gombaölő hatása is van. Fogyassz belőle minél többet fűszerként vagy magában, így meggyorsíthatod a gyógyulás idejét.

A fokhagymának erős gombaölő hatása is van Forrás: Shutterstock

A hüvelygombát azonban nemcsak kezelni, de megelőzni is érdemes!

Kerüld a nyilvános mosdók és fürdők használatát, bár utóbbinak jelen helyzetben sajnos nincs igazi aktualitása, nem árt azonban készen állni, és gondolni a megfelelő óvintézkedésekre a korlátozások feloldása utáni időszakban. Ha tehát ilyen helyeken fordulsz majd meg, a tisztálkodáshoz mindig használj pH-barát intim mosakodókat.

Viselj légáteresztő anyagú alsóruházatot, részesítsd előnyben a pamut fehérneműt. A műszálas alsókat a hétköznapi ruhatáradból érdemes teljesen száműznöd.

Erősíts az immunrendszeredet.

Csökkentsd minimálisra a cukros és fehérlisztes ételek fogyasztását, hiszen ezek az immunrendszer gyengítése révén valójában támogatják a gombás fertőzések kialakulását.

Hüvelygomba esetén ne csak magadra, hanem a partneredre is gondolj, hiszen te hiába kezeled magad, ha ő visszafertőz téged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.