Pár hónapja, hogy az egyéves Zsombi SMA betegségének kezelésére gyűjtést indítottak szülei. A pénz szerencsésen összegyűlt, a kisfiú meg is kapta a gyógyszert.

Az SMA betegséget a Zolgensma terápiával lehet gyógyítani, ami hihetetlen összegbe, 730 millió Ft-ba kerül. Ezt pénzt sikerült nagyrészt adakozásból összegyűjteni

Zsombi megkapta a gyógyszert, de még nem hagyhatta el a kórházat, mivel a mellékhatásoktól szenved.

SMA-beteg, ZsomborForrás: Facebook/Sma baby Zsombor

A Metropol megtudta, hogy a Bethesda Gyermekkórházban március 12-én vett részt a kisfiún a génterápiában, de jelenleg még nem mehet haza, mivel lázas és többszört hányt is.

Számítottunk ezekre a mellékhatásokra, de persze, már sokkal nyugodtabbak lennénk, ha kiengednének minket az albérletbe, amit a kórháztól egy utcára vettünk ki – kezdte Zsombi édesanyja a lapnak.

"Egy hónapig szigorú karanténban leszünk Zsombival, most ugyanis egy ideig még nagyon gyenge lesz az immunrendszere, mindentől óvni kell, főleg ebben a járványos helyzetben (..) A férjem, Józsi boldogan, mégis aggódva engedett el minket a kórházba. Bár tudta, hogy ez a legjobb forgatókönyv, ami csak történhet, mégis aggódik, hogy nem lehet itt velünk, ő csak akkor nyugodt, ha velem együtt foghatja Zsombi kezét a nehéz percekben."