Még mindig kórházban van az egyéves SMA-s Zsombi: friss hírek az állapotáról

Forrás: Facebook/Sma baby Zsombor -
mellékhatás SMA kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hónapja, hogy az egyéves Zsombi SMA betegségének kezelésére gyűjtést indítottak szülei. A pénz szerencsésen összegyűlt, a kisfiú meg is kapta a gyógyszert.

Az SMA betegséget a Zolgensma terápiával lehet gyógyítani, ami hihetetlen összegbe, 730 millió Ft-ba kerül. Ezt pénzt sikerült nagyrészt adakozásból összegyűjteni

Zsombi megkapta a gyógyszert, de még nem hagyhatta el a kórházat, mivel a mellékhatásoktól szenved.

SMA-beteg, Zsombor Forrás: Facebook/Sma baby Zsombor

A Metropol megtudta, hogy a Bethesda Gyermekkórházban március 12-én vett részt a kisfiún a génterápiában, de jelenleg még nem mehet haza, mivel lázas és többszört hányt is.

"Egy hónapig szigorú karanténban leszünk Zsombival, most ugyanis egy ideig még nagyon gyenge lesz az immunrendszere, mindentől óvni kell, főleg ebben a járványos helyzetben (..) A férjem, Józsi boldogan, mégis aggódva engedett el minket a kórházba. Bár tudta, hogy ez a legjobb forgatókönyv, ami csak történhet, mégis aggódik, hogy nem lehet itt velünk, ő csak akkor nyugodt, ha velem együtt foghatja Zsombi kezét a nehéz percekben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.