Covid-jóga segítheti a gyors gyógyulást a betegségből?

Forrás: Shutterstock -
légzés COVID-19 koronavírus jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan megfertőződtek már a koronavírussal, és sajnos akadnak, akik nehezen gyógyulnak, de többen szenvednek az utóhatásoktól is. Ezért különböző módszerekkel igyekeznek gyógyulni az emberek. Az egyik a jóga, de van, aki a légzőgyakorlatokra esküszik.

Sokak számára nem könnyű felépülni a Covidból, ugyanis a betegség elhúzódhat, és megmaradhatnak bizonyos tünetek, úgy mint a fáradtság, gyengeség. Erre már speciális jógagyakorlatokat is kitaláltak, és sokan állítják, ez segített nekik a felépülésben.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ám fontos, hogy ha valaki lázas, az ne jógázzon, illetve ha közben mellkasfájdalmat vagy nyomást érzünk, inkább hagyjuk abba - írta a Ripost.

Ám akadnak olyanok is, akiknek a speciális légzőgyakorlatok segítettek. Erről egy oktatóvideót is készített a Semmelweis Egyetem. Naponta háromszor érdemes elvégezni, mozgással kombinálva ha lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.