Naponta öt rohama van: vonzó férfiak pillantásától is összeeshet ez a nő

Forrás: Shutterstock -
betegség roham kataplexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 32 éves angol nő nagyon furcsa betegségben szenved: a kataplexia hirtelen fellépő izomgyengeség, amit váratlan érzelmi reakció vált ki. 

Kirsty Brown nem tud belenézni egy számára vonzó férfi szemébe, mert az izgalomtól összeesik. Egy átlagos napon általában ötször éri ilyen "érzelmi megrázkódtatás", de előfordult már olyan is, hogy napi ötvenszer esett össze. Ha kilép a lakásból, akkor többnyire csak a földet nézi, nehogy valami meglepetés érje, és egy roham miatt összerogyjon. Egy dudaszó is sokkot okozhat neki.

"Egyszer vásárlás közben messziről láttam egy férfit, aki megtetszett. A következő pillanatban a lábamból kiszalad az erő, az unokatestvéremnek kellett kitámogatnia a boltból" - mesélte a kétgyermekes anya a Mirrornak

A kataplexia hirtelen fellépő izomgyengeség, amit váratlan érzelmi reakció vált ki Forrás: Shutterstock

A kataplexia sokszor jár együtt alvászavarokkal, a kialvatlanság pedig felerősíti a tüneteket, ilyenkor gyakoribbak a rohamok is. Ha a szokásosnál fáradtabb, már attól is összeeshet, ha jó kedve van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.