Fogfájásra panaszkodott, pár hét múlva már rákkal diagnosztizálták

Forrás: Shutterstock -
betegség rák (betegség) fogfájás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves Roisin O'Leary heteken át panaszkodott fogfájásra, miután azonban kihúzták a bölcsességfogait, kiderült, hogy a fájdalmat valójában egy rákos és halálos csomó okozza az állkapcsában.

Roisin O'Leary először egy csomóra lett figyelmes, miután egyre gyakrabban fogfájásra panaszkodott. A fogorvosok mind a négy problémás bölcsességfogát kihúzták, de 12 hét antibiotikumkúra után a fájdalom nem szűnt meg, így a 29 éves nő biopsziára és CT-vizsgálatra ment a probléma további kivizsgálása érdekében. Négy nappal a januári kivizsgálások után kiderült, hogy a fájdalmat valójában az állkapcsában levő rákos és halálos csomó okozza - írja a Daily Record.

Roisin januárban egy hat hónapos kezelésbe kezdett, amely magában foglalja a kemoterápiát, a csontrekonstrukciót, a bőrátültetést és a szájszövet újjáépítését. Az orvosok azt mondták neki, hogy az intenzív kezelésnek köszönhetően - amely magában foglalja az állkapcsa egy részének kivágását és a lábcsontjának egy részével történő pótlását - kigyógyulhat betegségéből.

Fogászati ellátás járványhelyzetben fogorvos Forrás: Shutterstock

A nő, aki egy éjszakai klubban dolgozott, most hetente öt alkalommal kap kemoterápiás kezelést. Göndör tincseitől már a kezelés előtt megvált, hogy ne kelljen végignéznie, ahogy kihullik a haja. Miután kivették a csomót, további 10 hét kemoterápia következik a teljes gyógyulás érdekében.Az alsó lábszárának egy részéből fogják újjáépíteni az állkapcsát, szüksége lesz bőrátültetésre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.